sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Eurajoen uudenvuodenjuoksu

Yksi EuVe:n (Eurajoen Veikot) monista vuosittaisista urheilutapahtumista on uudenvuodenjuoksu. Se taitaa olla vuodenvaihteen juoksutapahtumista west coastin, ellei peräti koko Suomen, suurin.

Osallistujista suurin osa tosin nautiskelee reitin ilman ajanottoa jo ennen varsinaisia kilpa/hölkkäsarjoja. Iltaan kuuluu liikunnan lisäksi myös komea ilotulitus/valoshow, joka kerää paljon yleisöä paikalle, eikä koskaan ole jättänyt ketään kylmäksi.

Sarjoja ja matkoja löytyy joka lähtöön: Miehillä ja naisilla on omat hölkkä-, kilpa- ja ikäluokkasarjat ja päämatkoina on 5,3 ja 9,0 km. Lisäksi junnuille ja sauvakävelijöille löytyy 3,7, 2,6 ja jopa 1,0 km:n lenkkejä. Parijuoksijoillekin on oma sarjansa :) 

Itse olen ollut mukana ehkä 4-5 kertaa ja aina 9 kilsan hölkkä- tai kilpasarjassa. Tästä onkin muodostunut jo mukava uudenvuoden rutiini.

Reitillä on juostu oikeasti kovaakin.. En ehkä minä, mutta muut :) 9 km:n kivenkova reittiennätys 27.13 on Pasi Mattilan hallussa ja sitä on yritetty rikkoa useaan otteeseen. Nyt ennätystä oli tavoittelemassa mm. Jarkko Järvenpää, jonka aika 27.39 ei kuitenkaan ihan riittänyt... Ylivoimainen voitto sillä kuitenkin heltisi. Naisten puolella Annemari Sandell-Hyvärinen sen sijaan juoksi 5,3 kilsaa aikaan 17.53 parantaen samalla Kirsi Raudan vuonna 1994 tekemää ennätystä melkein puolella minuutilla.

Omalle juoksulle en asettanut ennätystavoitteita, koska syksy oli kulunut lähinnä punttisalilla ja uimahallissa. Tavoitteeni oli kuitenkin pitää ainakin "3000 coopervauhtia" eli 4 min/km. Vauhdinpito onnistui ilman sen kummempaa repimistä ja loppuaika oli 34.42. Keskimäärin pumppu nakutti 178 taajuudella ja maksimissaan 189 krt minuutissa. Selvästi oli jäänyt vähän kuntoa varastoon loppusyksyn maratonilta, kun juoksu kulki niin vaivattomasti. 

Kulutetut kalorit sain juoksun jälkeen takaisin ruokakorin muodossa. Osanottajien kesken Eurajoella arvotaan aina runsaasti erilaisia palkintoja.. Nyt jaossa oli ainakin laivaristeilyjä, vaatteita ja moottorisaha yms. About 10 euron maksuun sisältyy arvontapalkintojen lisäksi mitali, mehu ja sauna / pesu. Kymmenen ja kaksikymmentä kertaa mukana olleet palkitaan nimellä ja järjestysnumerolla varustetulla plakettimitalilla. 

Ehkä minunkin palkintoämpärissä on 5 vuoden päästä plaketti... mikä se ikinä sitten onkaan?! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti