maanantai 14. heinäkuuta 2014

Karhu-viesti 2014

Karhu-viesti on yksi Satakunnan tunnetuimpia vuosittaisia juoksutapahtumia. Se juostaan Rauman torilta Porin Karhuhalliin perinteisesti huhtikuussa. Viestissä on seitsemän, tai Eurajoelta lähdettäessä viisi, osuutta. Reitti kulkee 8-tien laitaa ja vaihtopaikat on järjestetty risteysalueille tai levähdyspisteille. Tänä vuonna viesti juostiin oli 37. kerran.

Olen juossut viestin Raumalla asuessani lähes vuosittain, mutta nyt kisa meinasi jäädä juoksematta, kun pelastuslaitokselta ei saatukaan joukkuetta kasaan... Paikka aukesi kuitenkin Vammalan Kuntourheilijoiden 1. porukasta, jossa muutama kaverini oli juossut jo aiempina vuosina. Olen aiemmin juossut avaus- ja ankkuriosuuksia, joten minulle arvottu kakkospätkä sopi oikein hyvin. Varsinkin starttipätkä on kuin mikä tahansa juoksukisa, joten nyt oli kiva päästä kokeilemaan, miltä välipätkien taittaminen tuntuu.. 
Piippo läpsäytti minua olkapäälle Olkiluodon tienhaarassa ajassa 33.37. Pääsin matkaan muutaman juoksijan letkassa, josta irtosimme pian yhden kaverin kanssa. Ambitin nopeusmittarista tarkkailin että vauhti pysyy suurinpiirtein 3.40-3.45 välissä. Toimin tuulenhalkojana melkein koko legin. Kiriherkkyyttä ei ollut, mutta vauhdin sain pidettyä hyvin loppuun saakka. Juoksin osuuteni ajassa 28.56, mikä tarkoittaa 3.40 km/min keskivauhtia. Onnistunut juoksu oman mittapuuni mukaan. Kelikin oli optimaalinen, eli myötätuulta ja noin 10 astetta lämmintä.
Loppuviesti meni verrytellessä ja kavereita kannustaessa. Ankkurina juossut kaverini Lehtolan Jusa toi joukkueemme maaliin kunto- ja erikoisjoukkueen sarjassa yhdeksäntenä hieman yli 3 tunnin ajalla (3.02.36). 

Tapahtumaan osallistui ennätykselliset 257 joukkuetta ja juoksijoita oli yhteensä 1620. Turun Urheiluliitto ja Forssan Salama juoksivat ykkösiksi kilpasarjoissa. Meidän sarjan ykkönen oli Fortesport.fi, jolle jäimme 26 minuuttia. Kaikenlaikkiaan hieno juoksu, hieno tapahtuma, hieno keli ja päälle vielä hienot jälkipelit... :D


Ensi vuonna taas uudestaan!!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti