tiistai 4. kesäkuuta 2013

Lapua-Sievi

Päivä alkoi tukevalla aamupalalla ja fillareiden pikahuollolla. Lähinnä putsattiin ja rasvattiin ketjut, sekä tehtiin pieniä säätöjä ohjaustankoon. Huoltohommissa pihalla todettiin, että keli on viilentynyt. Lämpömittaria ei löydetty, mutta alle 20 asteiselta ilma tuntui. Lisäksi oli todella harmaata ja tuulista. Pitkähihaista paitaa päälle ja baanalle. Jouduimme tekemään pienen ylityksen erään talon pihan poikki, että pääsimme isolle tielle.
Mistään ajamisen flow-fiiliksestä ei voinut kyllä alkumasta puhua. Polvia särki ja suora vastatuuli hidasti nopeuden jopa alle kahden kympin. Mutta eteenpäin oli mentävä, matka taittuu ainoastaan ajamalla ja vaikka 15 km/h on parempi, kuin surkean kelin märehtiminen bussipysäkillä. Sovimme lyhyistä vetovuoroista ja tällä taktiikalla tiukasti kippurasarvista puristaen, leuka lähes tangossa saimme 20 km taitettua ja pääsimme Kauhavalle. Polvia särki sen verran, että päätin pukea trikoot ja muuta lämmintä päälle. Paikallisesta Lidlistä haimme matkaeväitä. Suklaat, piirakat, banaanit ja muut herkut köytettiin pulkkaan kuorman päälle. Huoltsikan kompuralla dumppasimme renkaisiin pari baria lisää painetta. Melkoisen tauon jälkeen jätimme lentosotakoulustaan tunnetun pitäjän taaksemme.

Lämpimämmät vaatteet ja särkylääke auttoivat polveen hieman ja kipu muuttui normaaliksi jomotukseksi. N. 50 km:n ajon jälkeen "kone" alkoi lämpenemään ja matkan teko tuntui taas hyvältä. Puskimme vuorotellen vetäen ja beesaten ja toivoimme että jostain ilmestyisi samaan suuntaan menevä traktori jolta saisi vetoapua... Ilmestyihän niitä; päivän aikana jopa 3 kpl, mutta aina silloin kun olimme tauolla.

Sapuskat pistelimme tuulensuojaan Evijärvellä ja Kaustisilla söimme hyvää jäätelöä, jolla oli hieno (ehkä ranskalainen) nimi. Nimi oli valitettavasti niin hieno, ettei se jäänyt mieleen. Mutta hyvää oli!! Yhtään pelimannimuusikkoa en nähnyt, kuten en puukkojunkkareitaan Kauhavalla. Olin hieman ihmeissäni, mutta ensimmäisen puutteen saimme korjattua lauleskelemalla itse.

Illaksi saavuimme Sieviin, josta löytyi yöpaikka kaverin rakennustyömaalta.. Ihan luksusta! Päivän aikana kilometrejä kertyi 157.7, josta vastatuuliosuutta oli noin 157 km. Mutta ei taas passaa valittaa, on se joskus puhaltanut myötäisenäkin. Vauhtiin tuuli kuitenkin vaikutti: keskari oli 22.8 ja ajoaika 6:54. Kokonaisaika 10:25.

Aikaa meni siis vähemmän ja vaseliinia paljon enemmän, kuin eilen.
Huomenna suunnataan Ouluun, jossa odottaa juuri kesälomalle päässyt kummityttö :)

-Puolipolvi (kirjaimellisesti)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti