maanantai 3. kesäkuuta 2013

Rauma-Lapua

Pitkä päivä takana ja huomenna samanlainen edessä, joten nyt tiivistetään.

Kilometrejä kertyi päivän aikana 250,9. Pyörät pyörivät 9h47min37s (keskari 25.6km/h ja taukojen kanssa lähdöstä yöpaikkaan kesti 13h30min. Vaikka säätiedotus lupasi hellettä, niin sitä riitti vain Poriin asti. Jo ennen Noormarkkua ensimmäiset salamat alkoivat räiskymään ja ukkonen olikin seuralaisenamme aina Kankaanpäähän asti. Mutta ei se reissua haitannut. Päivän parhaat fiilikset olivat jossain Pomarkun (muistaakseni) paikkeilla, kun ukkonen oli yläpuolella ja matka taittui hyvissä voimin reilua vauhtia. Fiilikset kyllä vaihtelivat lyhyenkin matkan sisällä ja välillä 35 oli ihan köykäinen nopeus ylämäessä ja hetken päästä pääsi tasaisella niukin naukin 25 km/h. Tämä johtui toki osittain ukkosrintamien pyörteilevistä tuulista. Tuulet olivat kuitenkin pääosin meidän puolellamme (tai ei ainakaan meitä vastaan), mutta Jalasjärveltä Lapualle jouduimme puskemaan vastaiseen. Yhtään traktoriakaan ei tullut vetoapua tarjoamaan.
Pieniä kramppeja, hiertymiä ja lihaskipua lukuunottamatta päivä sujui ongelmitta. Pari kertaa ketjut toki tippuivat ja kerran rekka heitti mansikan kokoisen kiven, mutta se viuhahti puoli metriä pääni yli.
Kankaanpää Jalasjärvi väli (Karvian kautta) oli loistava ja sitä voin suositella kaikille pyöräilijöille (niin lihasvoimalla kuin moottorilla kulkeville).

Nyt nukkumaan, sillä asmulla matka jatkuu taas Sieviin, jos vain päästään sängystä ylös.

T - Rohtunut Iron Butt2 kommenttia:

  1. Jahas, sitä ollaan jo Lapuakin valloitettu. Melkoisia siivuja päivätavotteissa vaan matkahan on pitkä ja aikataulu tiukka, joten lienee ainoa mahdollisuus..Tsemppiä sinne pyörän selkään ja turvallisia kilometrejä. t.Jaakko

    VastaaPoista
  2. Jep.. Lapua valloitettiin heti alkumatkasta. Toi 250 oli ihan kiva kokea, mutta ei sitä joka päivä viittis rullailla. Pidemmällä reissulla 100-150 on mun mielestä sopiva päivämatka. Ehtii kunnolla pysähtelemään rannoille ym. Mut nyt mentiin näin :)

    VastaaPoista